Skip to main content
geld-lenen met uitkering

Geld Lenen Met Uitkering

geld-lenen uitkeringGeld lenen met een uitkering, kan dat?

Nogal eens wordt de vraag gesteld of geld lenen met uitkering eigenlijk wel mogelijk is. Deze vraag kan terecht worden gesteld, omdat er voor het krijgen van een lening nagenoeg altijd een maandelijks inkomen nodig is. Kredietverstrekkers vragen niet alleen naar jouw persoonlijke gegevens, maar willen ook weten hoeveel geld je maandelijks verdient. Dit wordt gedaan omdat kredietverstrekkers zekerheid willen voordat ze een lening uitkeren. Indien je van een uitkering leeft, is het vaak niet mogelijk om geld te lenen. De enige mogelijkheid om te lenen die dan overblijft noemt men geld lenen met uitkering.

500x500

Toetsing bij lening aanvraag.

Gezien het huidige economische klimaat, is het logisch dan banken flink wat zekerheid willen hebben als het aankomt op geld lenen. Mede hierom zijn een aantal toetsingen gemaakt. Een voorbeeld hiervan is de BKR toetsing. Met een BKR toetsing wordt getoetst of jouw kredietwaardigheid hoog genoeg om een lening te kunnen krijgen. Er wordt onder andere gekeken hoe je in het verleden bent omgegaan met het afbetalen van leningen. Verder wordt ook beoordeeld of jouw maandelijkse inkomsten genoeg zijn om de lening te dekken. Dit wordt gedaan om de risico?s voor zowel kredietverstrekker als consument te beperken. Niemand heeft immers zin in financi?le problemen.

Zakelijke lening

Geld lenen met uitkering: de mogelijkheden op een rijtje.

Er zijn een aantal mogelijkheden voor geld lenen met uitkering. Deze zullen we hier bespreken. Allereerst is het een idee om te lenen met onderpand. Een voorbeeld is om je auto te verpanden. Dit kan bij pandjeshuizen of pandjesbazen. Je verkoopt hier eigenlijk een recht op een bezitting en krijgt in ruil daarvoor een lening. Op deze manier heeft degene die jou een lening verstrekt meer zekerheid.

Mogelijkheid twee is om contact op te nemen met de instantie die jou maandelijks een uitkering geeft. Zij weten vaak meer over de mogelijkheden van lenen met uitkering. Vaak is het zo dat kredietverstrekkers die gericht zijn op de consument hoge eisen stellen wat de kredietwaardigheid betreft. Hier kom je als uitkeringsgerechtigde vaak mee in de knoop, dus probeer het via jouw uitkeringsinstantie. Niet geschoten, is immers altijd mis.

Mogelijkheid drie om het te proberen met een minilening. Dit zijn leningen met een vrij korte looptijd en een leensom die onder de 1.000 euro ligt.

Lenen met uitkering: de risico?s.

Voordat je overgaat tot het afsluiten van een lening, moet je bij jezelf te rade gaan of het wel een goede stap is. Een uitkering is immers bedoeld ter opvanging van een daling in je inkomen. Een lening betekent in alle gevallen dat je meer moet terugbetalen dan je in eerste instantie krijgt van de kredietverstrekker. Leningen met een korte looptijd hebben nagenoeg altijd een hoge rente, dus het is lastig om met een uitkering de kosten van een lening op te hoesten.

Omdat het niet altijd even makkelijk is om zelf je financi?le situatie nauwkeurig op papier te krijgen, kan het handig zijn om een adviseur in te schakelen. Zoek zo iemand in eerste instantie in familiaire kringen: dit scheelt vaak flink wat geld. Zet samen met deze persoon neer wat je precies binnenkrijgt per maand. Houd dan een tijd lang bij hoeveel je maandelijks uitgeeft en zet dit naast elkaar. Blijkt hieruit dat sparen beter is, dan moet je vooral gaan sparen. Dit levert namelijk geld op, waar lenen altijd geld kost. Ga alleen geld lenen met uitkering als er sprake is van noodzaak.

Indien je wel besloten hebt om te gaan lenen met uitkering, zorg er dan voor dat je alle mogelijkheden goed op een rijtje zet. Vraag zoveel mogelijk offertes op en vergelijk deze allemaal met elkaar. Zo weet je dat je altijd de goedkoopste kiest. Vergelijk niet alleen de kosten van de lening zelf, maar ook administratie en bemiddelingskosten.