Skip to main content

Lenen Met BKR Registratie, Waar Kan Dat?

geld-lenen
geld-lenen met bkr registratie

De enige mogelijkheid die u heeft is om te proberen om een minikrediet aan te vragen. Als u op zoek bent naar de mogelijkheden om te lenen met bkr registratie dan is het onder meer afhankelijk van het soort bkr registratie of u ook problemen zult ondervinden bij het aanvragen van een lening.

500x500

Zoals iedereen wel weet worden leningen, maar ook andere gegevens, bijvoorbeeld schulden met betrekking tot goederen die bij thuiswinkels zijn aangeschaft op afbetaling en gsm abonnementen geregistreerd bij het BKR in Tiel. De banken en andere kredietverlenende instellingen zullen bij een aanvraag voor een lening nagaan of er een bkr registratie is en vervolgens beoordelen of dit gevolgen heeft voor de aanvraag van de lening. Het is niet zo dat een bkr registratie de mogelijkheid om te lenen altijd zal blokkeren. Dit artikel zal informatie verstrekken over de mogelijkheden van lenen met bkr registratie en de problemen u hierbij kunt tegen komen bij het aanvragen van een lening.

Zakelijke lening

Lenen met bkr registratie

Het feit dat u een bkr registratie heeft geeft in eerste instantie alleen maar aan dat u eerder een lening hebt afgesloten. In die situatie zal bij het aanvragen van een lening gekeken worden of de bkr registratie een nieuwe lening in de weg staat. De bestaande lening hoeft daarbij niet altijd te zijn afgelost als het inkomen dan maar hoog genoeg is om ook de termijnen van een tweede lening te kunnen betalen. Het kan wel een probleem worden als de bkr registratie inhoudt dat er een achterstandscodering is vermeld, maar ook dan is het afhankelijk van verschillende oorzaken of er wel of niet een lening verstrekt kan worden. Het oordeel van de kredietverstrekker is hierbij van groot belang, aangezien het voor het gros van de kredietverstrekkers aanleiding zal zijn om geen lening te verstrekken.

Mogelijkheden lenen met bkr registratie

Er zijn ook voor mensen met een achterstandscodering mogelijkheden om te lenen met bkr registratie en die zullen hieronder nader worden besproken evenals de voorwaarden die door de kredietverstrekker aan de lening zal worden gesteld.

  • Zoek in elk geval een kredietverstrekker die duidelijk laat blijken dat er leningen aangevraagd kunnen worden als er sprake is van een bkr registratie. Dus welke achterstandscodering u ook hebt het is altijd aan te raden om contact op te nemen, zodat onderzocht kan worden wat de mogelijkheden zijn om te lenen zonder bkr registratie.
  • Elke persoonlijke situatie zal namelijk individueel beoordeeld worden en het spreekt voor zich dat naar de reden van de achterstandscodering zal worden gevraagd. Om de kans op slagen voor het lenen met bkr registratie groter te maken wordt wel aangeraden om hierin eerlijk te zijn.
  • Een van de voorwaarden zal zijn dat het huidige maandelijkse inkomen genoeg is om naast eventuele nog bestaande schulden ook de nieuwe lening te kunnen terug betalen.

In dit artikel is informatie gegeven over de mogelijkheden van lenen met bkr registratie en ik hoop dat u hiermee op weg geholpen bent.